Spring til indhold

Paraguay Dairy Day

Med promoveringsarrangementet Paraguay Dairy Day, satte den Danske Ambassade i Buenos Aires fokus på forretningsmulighederne i den paraguayanske mejerisektor.

Paraguay har den næsthøjeste vækstrate i mælkeproduktion i Latinamerika og Caribien, med et gennemsnit på 6-8 % om året i løbet af de seneste 20 år. Paraguay producerer næsten 850 millioner liter mælk årligt og 7 virksomheder står for 60 % af produktionen af råmælk på nationalt plan. For at øge produktionen af mælk, er der ifølge stakeholders i Paraguay behov for at styrke konsulenttjenester til mejeribranchen og teknisk bistand med speciale i mejerier. Landets mejerier vil investere USD 25 millioner i infrastruktur i 2015. Med baggrund i dette undersøgte ambassaden interesse for et eksportfremstød i denne sektor og efter positive tilbagemeldinger fra begge lande organiserede ambassaden Tech-Talks indenfor mejeribranchen.

Den 20.maj afholdt den Danske Ambassade i Buenos Aires ”Paraguay Dairy Day 2015” i samarbejde med Industri- og Handelsministeriet og mejeribrancheforeningen i Paraguay. Arrangementet var rettet mod virksomheder fra den paraguayanske mejerisektor, med deltagelse af seks danske virksomheder der alle tilbyder specialiserede produkter og løsninger indenfor denne sektor. De danske virksomheder afholdte Tech-Talks for key stakeholders og derudover fik de mulighed for, at møde de paraguayanske deltagere ved en efterfølgende netværksfrokost. Deltagerne fik dermed direkte kontakt til potentielle kunder fra paraguayanske virksomheder, der ved deltagelsen i arrangementet udviste interesse for danske løsninger.

Arrangementet blev afholdt i ministeriets lokaler, som udgjorde et troværdigt og eksklusivt forum for B2B netværksmøder. Desuden markerede dette event i Paraguay et fremadrettet fokus på de muligheder dette marked byder på. Ydermere er arrangementet et eksempel på de ”first-mover” fordele danske virksomheder kan opnå på dette hidtil oversete marked.

 

""