Spring til indhold

Kvæg og kødproduktion

Præsident Horacio Cartes og hans nye politik har bidraget til internationale interesse for paraguayanske kødproduktion, der er blevet et populært område at investere i.

""Takket være de nye tiltag fremlagt af præsident Horacio Cartes oplever den paraguayanske kvæg og kødproduktionssektor stor økonomisk vækst i disse dage.

Paraguays kødeksport nåede rekordhøjder med en vækst på 31 % fra 2012 til 2013, derudover forventes landets kødproduktion også at nå rekord høje mængder på 550,000 tons CWE for det kommende år. Dette skyldes en fast og vedvarende årlig vækst på 5-6%, samt at sektoren oplever et investeringsboom på både gård- og produktionsniveau. Det anslås at landets kvægbestand kan nå 19-20 millioner før 2020.

Derudover har landets lave produktionsomkostninger og skatter samt høje internationale kvægpriser opfordret til betydelige investeringer fra både udlændinge og paraguayanere. Takket være overstående faktorer er Paraguay blevet positioneret som et af verdens førende kødproducenter og rangerede som nummer 8 i verden i 2013.

I første kvartal af 2015 genåbnede EU markedet for paraguayansk kød til Europa, hvor de første forsendelser forventes at finde sted i maj 2015. Med adgang til de europæiske markeder, vil den paraguayanske kødproduktion kunne opleve stor økonomisk gevinst.  

De nævnte markedsudviklinger kan være særligt interessante for danske virksomheder i landbrugssektorer, specialiseret indenfor hardware, tech-løsninger og andet knowhow relateret til  kvæg og kødproduktion, der leder efter nye projekter i Latinamerika.