Spring til indhold

Mejerisektoren

Massiv markedsføringsindsats og betydelige investeringer har båret frugt, og den paraguayanske mejerisektor er nu en af de hurtigst voksende sektorer i Paraguay.

""

Den paraguayanske mejerisektor har udviklet sig til at være en af de mest dynamiske og hurtig voksende sektorer i de seneste år takket være stærk marketing og investeringer. Sektoren promoverer mejeriproduktion på et nationalt niveau for at skabe opmærksomhed blandt befolkningen om fordelene og næring, som mejeriprodukter kan give.

Paraguay har den næsthøjeste vækstrate i mælkeproduktion i Latinamerika og Caribien med et gennemsnit på 6-8% om året i løbet af de seneste 20 år. Med den nuværende vækstrate anslog den paraguayanske mejeriindustri at nå et rekordniveau på 12.000 producenter i 2014, i alt en anslået årlig produktion på omkring 700 millioner liter mælk i 2014, men den opnåede produktion blev på 850 millioner liter mælk. 
Denne positive udvikling har motiveret regeringen til at foretage investeringer i industrielle fabrikker med fokus på mejeri og mælkepulverproduktion med henblik på eksport. Mælkepulver er blevet en central eksport vare, og mejeriindustrien estimerer at kunne sælge det til udenlandske købere for i alt USD 25 millioner  i 2014.
 
For at øge produktionen af mælk, er der et behov for at styrke konsulenttjenester til mejeribranchen og teknisk bistand med mejeri ekspertise. Landets mejerier vil investere USD 25 millioner i infrastruktur i 2015. Der er mange spændende muligheder for danske virksomheder, der tilbyder teknologi, knowhow og hardware løsninger for mejeriindustrien.