Spring til indhold

Uruguay Dairy Day

Kommercielt arrangement i Uruguay med fokus på dansk teknologi i mejerisektoren.

Torsdag den 10 Oktober 2013 afholdt den Danske Ambassade i Buenos Aires ”Uruguay Dairy Day 2013” sammen med det uruguayanske handelskammer for mejerisektoren, CILU (Cámara de la Industria Láctea). Arrangementet havde fokus på at eksponere den uruguayanske mejerisektor for de danske firmaer i industrien. Eventet var den første af sin slags afholdt i Uruguay, og markerer et øget fokus fra The Trade Councils side på de muligheder, som Uruguay byder på. Ambassaden mødte talstærkt op, og ambassadør Ole Frijs-Madsen åbnede arrangementet med at byde folk velkommen.

I forbindelse med eventen havde ambassaden inviteret Per Sandfeld, specielarkitekt indenfor konstruktion af mejerier hos ALECTIA, til at holde et foredrag om implementering af hygiejnestandarder i mejeribyggerier med fokus på europæiske standarder. Herefter præsenterede seks danske virksomheder, BLÜCHER, FOSS, GEA, INFLUX, LOGSTOR og PALSGAARD, deres produkter og services for medlemmerne af CILU og andre inviterede. Dette betød, at de danske firmaer på en enkelt dag fik kontakt til en lang række virksomheder fra den uruguayanske mejeriindustri. Interessen var således stor for dansk knowhow inden for hygiejne, spildreducering og ressourceoptimering – altså direkte målbare bundlinjeforbedrende teknologier.

Eventen blev holdt på Chacra San Jose, et dejligt landsted lige udenfor Montevideo, hvor der efter de individuelle virksomhedspræsentationer var rig mulighed for networking blandt de deltagende 65 gæster og danske repræsentanter under den efterfølgende frokost og miniudstilling. Arrangementet var en stor succes; de danske virksomheder kom i direkte kontakt med beslutningstagere fra lokale firmaer som udviste stor interesse for hvad Danmark havde at byde på. Ydermere er arrangementet et eksempel på at danske små og mellemstore virksomheder også kan gøre sig gældende i Sydamerika. 

Da ambassaden også dækker Paraguay og Uruguay, to små lande med stort potentiale, vil der fra handelsafdelingens side blive fokuseret mere på kommercielle arrangementer i specifikke industrier og sektorer i disse to lande.

""

""

""