Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Paraguay og Uruguay.

Senest opdateret 23-07-2020 12:40
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Paraguay

Paraguay har indstillet alle internationale flyvninger og lukket alle grænser indtil videre på ubestemt tid. Samtidig indførtes for alle i landet et udgangsforbud, som nu skridt for skridt er ved at blive lempet. Indrejse til landet er begrænset til statsborgere og personer med permanent opholdstilladelse også på ubestemt tid. Indrejsende er pålagt obligatorisk karantæne i 14 dage enten i hjemmet eller andet udpeget karantænested.

Fra mandag den 20. juli indledtes 4. fase af tilbagerulningen af reglerne om udgangsforbud. Med fase 4 åbnes bl.a. hoteller og kulturinstitutioner med en række restriktioner. Samtidig udvides adgang til religiøse ceremonier (op til 50 personer) samt til at dyrke sport (op til 4 personer) og deltage i sociale forsamlinger i det offentlige rum (op til 10 personer). 

Hovedstaden Asunción samt regionerne Central og Alta Parana fortsætter i fase 3., hvilket bl.a. betyder at, idræt kun må dyrkes af to personer sammen, og kun 4 personer må samles i det offentlige rum. 

For hele landet gælder stadig, at alle butikker kan åbne, så længe de generelle anbefalinger om vask og distancering overholdes. Samtidig kan alle biler anvendes uanset nummerplade. Personer, der arbejder efter kl 21, skal have tilladelse til transport til arbejde. Alle kontorer kan åbne men kun med halvdelen af den normale bemanding. Alle personer under 65 år må gå på arbejde. Individuel fysisk træning er tilladt uden begrænsninger. Cirkulation mellem byer og private hjemmebesøg fortsat ikke tilladt. Alle skal bære ansigtsmaske i det offentlige rum.

Alle lempelser i fase 3 og 4 kan indstilles lokalt, og ambassaden anbefaler derfor, at der holdes nøje øje med lokale anvisninger.

Uruguay

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Uruguay, fordi der er indrejserestriktioner for personer, der rejser til Uruguay fra Danmark. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Uruguay, opfordres du dog ikke længere til at blive hjemme i 14 dage, fordi Uruguay står på EU’s liste over lande uden for EU- og Schengenområdet, som det kan overvejes at åbne for, og fordi danske myndigheder også vurderer, at der kan åbnes for Uruguay ud fra en sundhedsfaglig vurdering af COVID-19 situationen.

Direkte flyforbindelser mellem Uruguay og Europa blev indstillet den 20. marts. Eneste rejserute til Europa er over Brasilien, hvortil der er et begrænset antal afgange.
Flyselskabet Amaszonas flyver fra Montevideo til Sao Paulo.

For yderligere oplysninger ring til Amaszonas på: (+598) 96 436 032 eller via Amaszonas hjemmeside

Grænsen mellem Uruguay og Argentina er lukket. Uruguay begrænser desuden indrejse til statsborgere og personer med permanent opholdstilladelse. Indrejsende er pålagt obligatorisk hjemmekarantæne i 14 dage. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende i udgangspunktet ikke kan indrejse i Uruguay.

Uruguay har ikke indført udgangsforbud, men myndighederne opfordrer til social distancering og brug af mundbind i det offentlige rum.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.