Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Paraguay og Uruguay.

Senest opdateret den 13.01.2021 18.00


Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Paraguay

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Paraguay.

Paraguays lufthavne er igen midlertidigt åbne for almindelige kommercielle internationale flyvninger og landegrænserne til Brasilien og Argentina er åbne for handel. 

Alle rejsende til Paraguay skal kunne fremvise en negativ COVID-19 (RT-PCR) test foretaget maksimalt 72 timer før indrejse og skal desuden udfylde en online formular maksimalt 24 timer før indrejse. 

Danske statsborgere, erhvervsrejsende og andre udlændinge (uden fast ophold i Paraguay) der ønsker at indrejse, skal i øvrigt være i besiddelse af en international sygeforsikring der dækker COVID-19.

Alle indrejsende der kan fremvise en negativ COVID-19 (RT-PCR) test er fritaget fra at afholde obligatorisk hjemmekarantæne efter indrejse, men skal følge det paraguayanske sundhedsministeriums gældende instruktioner i forhold til brug af ansigtsmaske, social distancering og forsamlingsforbud m.m. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uruguay

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Uruguay som følge af COVID-19. 

Pga. stigende smittetal i Uruguay står landet ikke længere på EU’s liste over lande uden for EU- og Schengenområdet, som det på baggrund af en sundhedsfaglig vurdering kan overvejes at åbne for. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Uruguay, opfordres du derfor til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 10 dage.

Uruguay har lukket for al indrejse til landet foreløbigt frem til 10. januar 2021.

Dette betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende ikke kan indrejse Uruguay. I hvilket tilfælde man kan søge dispensation til indrejse, kravene herfor og link til online ansøgningsskema findes på Uruguays officielle hjemmeside.

Uruguay har ikke indført udgangsforbud, men myndighederne opfordrer til social distancering og brug af mundbind i det offentlige rum.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har fast bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af, hvilket land du har bopæl i. 

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

 

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner i Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.