Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Argentina.

Senest opdateret 26-10-2020 17:00  (Buenos Aires, lokal tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Argentina som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Argentina.

Information om konkrete restriktioner i Argentina opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Argentina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

 

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Argentina som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses ofte for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, men ingen udlændinge kan ind til videre rejse ind i Argentina, hvis de ikke har fast bopæl i landet. Personer, der arbejder med kommerciel transport af varer samt ansatte i flyselskaber, er undtaget.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse og hvorvidt den kan foretages inden for de argentinske indrejseregler. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Argentina har indført indrejseforbud for udlændinge. Det betyder, at kun argentinske statsborgere og personer med fast ophold i Argentina kan indrejse. Danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende kan derfor som udgangspunkt ikke kan indrejse i Argentina. Eneste undtagelse er personer, der arbejder med kommerciel transport af varer samt ansatte i flyselskaber.

Personer, der indrejser i landet, skal udfylde en "elektronisk erklæring for at komme ind i landet”. Indrejsende til Argentina bliver desuden bedt om visse sundhedsoplysninger, som kan føre til yderligere isolation ud over de 14 dage, der er beskrevet i afsnittet om karantæneregler.

I den internationale lufthavn i Buenos Aires (Ezeiza) er der opsat temperaturfølsomme kameraer, som registrerer kropstemperaturen hos alle rejsende. Optagelserne fra disse kameraer bliver overvåget af migrationsmyndighederne og sundhedspersonale. Rejsende med feber vil blive udtaget til et sundhedstjek.

Karantæneregler

Alle rejsende til Argentina skal i 14 dages obligatorisk og fuldstændig hjemmekarantæne umiddelbart efter indrejse. 

Hvis du er i obligatorisk hjemmekarantæne, skal du underrette de argentinske myndigheder ved at ringe til 107 i Buenos Aires område eller 911 i resten af landet.

Hvis du har været i kontakt med en person, der er under mistanke for at være smittet med COVID-19, skal du (også selvom du ikke har symptomer), blive hjemme og begrænse/undgå social kontakt i 14 dage.

Interne rejserestriktioner

Den 15. oktober meddelte Argentinas regering genoptagelse af begrænsede indenrigsflyvninger og langdistancebusser. På nuværende tidspunkt er disse begrænset til folk med dispensation for at rejse, og dem som har brug for medicinsk behandling.

For at bevæge sig uden for sit lokalområde skal alle med fast bopæl i Argentina have en transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación). Se mere under afsnittet Rejse-/køretilladelse. 
 
Der kan være karantænekrav ved rejse over provinsgrænser. Vi anbefaler, at du altid følger lokale myndighedsanvisninger, og at du medbringer pas og/eller anden dokumentation for indrejsetidspunkt, når du færdes på gaden i Argentina.

Transitmuligheder

Det er kun tilladt at bruge Argentina som transitland, hvis det er som en del af en rejse med særfly. Denne rejse skal godkendes af de argentinske myndigheder.

Du kan læse mere om reglerne for transit på de argentinske myndigheders COVID-19 hjemmeside.

Har du som dansk statsborger brug for transit gennem Argentina, skal du kontakte til ambassaden via (bueambvisa@um.dk) eller ringe til os (+ 54) 11 4312 6901 (fra 9 – 12 lokal tid).

Udrejse af Argentina

Der er i øjeblikket begrænsede kommercielle muligheder for at flyve til Europa fra Argentina. Grænser forbliver åbne for afgang, men der er kun et begrænset antal ekstraordinære internationale flyvninger.

Ambassaden anbefaler, at du løbende orienterer dig på selskabernes hjemmesider og twitter-profiler for mulige afgange. For yderligere oplysninger se venligst den separate overskrift om Udrejse af Argentina. 

Du kan rejse til lufthavnen, hvis du har en gyldig flybillet og ikke viser nogen symptomer på coronavirus. Du skal udfylde en elektronisk formular på de argentinske migrationsmyndigheders hjemmeside senest 48 timer før udrejse, hvor du bl.a. skal bekræfte, at du ikke har Covid-19 symptomer, og at du ikke har været i kontakt med bekræftede tilfælde i de foregående 14 dage.

Skal du flyve fra Buenos Aires Lufthavn Ezeiza, bør du ankomme 5 timer før flyafgang. Det bemærkes samtidig, at du ikke vil kunne få adgang til lufthavnen tidligere end 5 timer før afgang. Det er ligeledes ikke er tilladt at overnatte i lufthavnen.

Du skal have tilladelse for at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza. Hvis du planlægger at rejse over land til Buenos Aires, skal du bruge yderligere tilladelser afhængig af din rejseplan. Tjek dette med ambassaden i god tid på forhånd og mindst 2 hele arbejdsdage før din afgang for at give de argentinske myndigheder tilstrækkelig tid til at behandle en anmodning om rejsetilladelse. Du kan kontakte ambassaden på e-mail bueambvisa@um.dk

Vi gør opmærksom på, at du selv skal sørge for vidererejse til Danmark inden afrejse fra Argentina, og at du fortsat skal leve op til indrejsekravene til Danmark. Læs mere under afsnittet indrejse i Danmark.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført udgangsforbud i Argentina. Udgangsforbuddet varierer mellem de forskellige provinser i landet. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

I Buenos Aires by påbegyndtes fra 20. juli en gradvis lempelse af det tidligere udgangsforbud. Fra denne dato øges skridt for skridt mulighederne for fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen, indkøb samt udendørsaktiviteter med og uden børn. Offentlig transport må fortsat kun anvendes af personer, som varetager essentielle funktioner. Se her, hvad der tillades hvornår under den gradvise lempelse af udgangsforbuddet i Buenos Aires by.

Få her et overblik over Buenos Aires bystyres tiltag og tilladelser under pandemien på byens COVID-19 hjemmeside.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Argentina. Reglerne om forsamlingsforbud er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

I Buenos Aires må du kun færdes på gaden med personer fra egen husholdning.

Brud på reglerne kan medføre bøde.

Mundbind

Reglerne for brug af mundbind er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer.

I hovedstaden Buenos Aires er det obligatorisk at bære ansigtsmaske eller dække sin næse og mund med et klæde, når man er på ethvert offentligt område inklusiv offentlig transport og offentlige kontorer samt i butikker og banker. Brud på reglerne kan medføre bøde.

Nedlukning / Genåbning

Reglerne er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har været i kontakt med en person, der er under mistanke for at være smittet med COVID-19, skal du tage telefonisk kontakt til sundhedsmyndighederne, i Buenos Aires på tlf.nr. 107 og i resten af Argentina på tlf. 911, for at koordinere personlig konsultation.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Udrejse af Argentina

Der er i øjeblikket begrænsede kommercielle muligheder for at flyve til Europa fra Argentina. Grænser forbliver åbne for afgang, men der er kun et begrænset antal ekstraordinære internationale flyvninger.

Kommercielle flyvninger
KLM Royal Dutch Airlines tilbyder specielle flyvninger fra Buenos Aires til Amsterdam, hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. For at booke skal du kontakte flyselskabets callcenter +54 11 5983 9374.

Air France tilbyder særlige flyvninger fra Buenos Aires til Paris, hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. For at booke skal du kontakte flyselskabet direkte ved at besøge Air France-hjemmeside.

Iberia tilbyder specielle flyvninger fra Buenos Aires til Madrid, hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. For at booke skal du kontakte flyselskabets callcenter på +54 11 5354 8125.

Aerolineas Argentinas tilbyder specielle flyvninger fra Buenos Aires til Madrid, hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. For at booke skal du kontakte flyselskabet direkte ved at besøge Aerolineas Argentinas hjemmeside.

Eastern Airlines tilbyder særlig flyvning fra Buenos Aires til Miami hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. Danske statsborgere har brug for en ESTA for at transitere via USA. For at booke skal du kontakte flyselskabet direkte ved at besøge Eastern Airlines hjemmeside.

Air Europa tilbyder specielle flyvninger fra Buenos Aires til Madrid hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. For at booke skal du kontakte flyselskabets callcenter på 0810 122 4546.

Ambassaden anbefaler, at du løbende orienterer dig på selskabernes hjemmesider og twitter-profiler for mulige afgange. Husk at du som hovedregel skal have billet til hele rejsen til Danmark. 

Rejser til lufthavnen
Du kan rejse til lufthavnen, hvis du har en gyldig flybillet og ikke viser nogen symptomer på coronavirus.

Du skal udfylde en elektronisk formular på den argentinske migrations hjemmeside senest 48 timer før udrejse, hvor du bl.a. skal bekræfte, at du ikke har Covid-19 symptomer, og at du ikke har været i kontakt med bekræftede tilfælde i de foregående 14 dage.

Skal du flyve fra Buenos Aires Lufthavn Ezeiza, bør du ankomme 5 timer før flyafgang. Det bemærkes samtidig, at du ikke vil kunne få adgang til lufthavnen tidligere end 5 timer før afgang. Det er ligeledes ikke er tilladt at overnatte i lufthavnen.

Regelmæssige indenrigsflyvninger inden for Argentina samt alle planlagte langdistancetog og busser er suspenderet indtil videre. Der kan være andre muligheder for at rejse over land, såsom at tage en taxa eller leje en bil, men du kan kun få tilladelse til at rejse til Buenos Aires, hvis du har en gyldig billet til en international flyrejse, der afgår inden for 24 timer efter din ankomst. Bemærk også, at det frarådes at overnatte undervejs. Dette kræver nogle gange at have mindst to chauffører til lange rejser.

Du skal have tilladelse for at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza.
Hvis du har argentinsk DNI enten som argentinsk statsborger eller som fastboende udlænding, skal du selv ansøge om transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación). Læs mere om tilladelsen på de argentinske myndigheders hjemmeside.

Hvis du er dansk statsborgere eller har fast bopæl i Danmark og ikke har DNI, skal du kontakte ambassaden hurtigst muligt efter, at du har fået billet til en flyvning ud af Argentina. Vi vil kunne hjælpe med at skaffe de nødvendige dokumenter for transport til lufthavnen. Det er vigtigt at understrege, at det er en tidskrævende proces med stramme tidsfrister udmeldt af de argentinske myndigheder. Hvis du planlægger at rejse over land til Buenos Aires, skal du bruge yderligere tilladelser afhængigt af din rejseplan. Tjek dette med ambassaden på forhånd og mindst 2 fulde arbejdsdage før din afgang for at give de argentinske myndigheder tilstrækkelig tid til at behandle anmodningen. Venligst kontakt ambassaden på e-mail bueambvisa@um.dk

Vi gør opmærksom på, at du selv skal sørge for vidererejse til Danmark inden afrejse fra Argentina, og at du fortsat skal leve op til indrejsekravene til Danmark. Læs mere under afsnittet indrejse i Danmark.

Køretilladelse
Du skal have tilladelse for at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza.

Hvis du har argentinsk DNI enten som argentinsk statsborger eller som bosiddende udlænding, skal du selv ansøge om transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación).

Læs mere om tilladelsen på de argentinske myndigheders hjemmeside.

Hvis du er dansk statsborgere eller har fast bopæl i Danmark og ikke har DNI, skal du kontakte ambassaden hurtigst muligt efter, at du har fået billet til en flyvning ud af Argentina. Vi vil kan hjælpe med at skaffe de nødvendige dokumenter for transport til lufthavnen. Det er vigtigt at understrege, at det er en tidskrævende proces med korte frister udmeldt af de argentinske myndigheder.

Certificate to board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Køretilladelse

Du skal have tilladelse for at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza.

Hvis du har argentinsk DNI enten som argentinsk statsborger eller som bosiddende udlænding, skal du selv ansøge om transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación).

Læs mere om tilladelsen på de argentinske myndigheders hjemmside.

Hvis du er dansk statsborgere eller har fast bopæl i Danmark og ikke har DNI, skal du kontakte ambassaden hurtigst muligt efter, at du har fået billet til en flyvning ud af Argentina. Vi vil kan hjælpe med at skaffe de nødvendige dokumenter for transport til lufthavnen. Det er vigtigt at understrege, at det er en tidskrævende proces med korte frister udmeldt af de argentinske myndigheder.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Danskere i Argentina bør følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedier og denne nationale informationskanal:
- Præsidentielt dekret om sanitær nødsituation (lov nr. 27.541) i forhold til coronavirus COVID-19

Argentinas sundhedsministerium offentliggør information på sundhedsministeriets hjemmeside og opfordrer offentligheden til at følge anbefalingerne på deres COVID-19 hjemmesiden.

Du kan også følge nyhederne generelt i Argentina på batimes (på engelsk).

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.


Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for bistand i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den Danske Ambassade i Buenos Aires på: +54 11 4312 6901 på hverdage fra 9-12. Ambassaden kan i helt særlige tilfælde åbne for personligt fremmøde efter forudgående aftale.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Argentina eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.