Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Argentina.

Senest opdateret 15.01.2021 18.09 
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Argentina for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Argentina.

Information om konkrete restriktioner i Argentina opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Argentina, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Argentina. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Fra og med den 25. december og foreløbig frem til den 31. januar 2021 gælder der som følge af en ny COVID-mutation et forbud mod flyvninger fra fra UK. Forbuddet er i tillæg til de generelle restriktioner for indrejse for udlændinge, og der er meget begrænsede muligheder for at søge indrejse som erhvervsrejsende.  

I særlige tilfælde er det muligt at søge om tilladelse til indrejse hos de argentinske migrationsmyndigheder men det er en tidskrævende og kompliceret proces og reglerne ændrer sig løbende. Efter opnåelse af denne tilladelse skal der desuden søges om visum på den Argentinaske Ambassade i København (uanset at man normalt ikke er visumpligtig til Argentina). 

For at søge indrejse opfordrer vi til at man først og fremmest - og i god tid - kontakter den Danske Ambassade i Buenos Aires (bueamb@um.dk) mhp. rådgivning i forhold til at søge tilladelse til indrejse.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Fra og med den 25. december og foreløbig frem til den 31. januar 2021 gælder der som følge af en ny COVID-mutation et forbud mod flyvninger fra UK. Forbuddet er i tillæg til de generelle restriktioner for indrejse for udlændinge som nævnes i uddrag nedenfor.

Argentina har indført indrejseforbud for udlændinge hvilket betyder, at kun argentinske statsborgere og personer med fast ophold i Argentina kan indrejse. Danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark kan derfor som udgangspunkt ikke kan indrejse i Argentina. Personer, der arbejder med kommerciel transport af varer samt ansatte i flyselskaber, er dog undtaget. 

I helt særlige tilfælde er det muligt at søge om særtilladelse til indrejse hos de argentinske migrationsmyndigheder men det er en tidskrævende og kompliceret proces. Efter evt. opnåelse af særtilladelse skal der søges om "visum" (respaldo consular på spansk) på den Argentinske Ambassade i København (uanset at man normalt ikke er visumpligtig til Argentina).

Fra den 29. november er det tilladt for udlændinge, der er tætte familiemedlemmer til argentinske statsborgere, at indrejse Argentina med henblik på midlertidigt besøg. På Argentinas officielle hjemmeside kan man læse om kravene herfor (kun på spansk). 

Kravene til indrejse på dette grundlag omfatter:

  • legaliseret/apostille-påtegnet dokumentation (fødsels- eller vielsesattest) for familieforholdet med den argentinske statsborger samt kopi af dennes DNI
  • udfyldt elektronisk indrejse-erklæring (se link nedenfor)
  • bevis for negativ COVID-19 (PCR)-test
  • sygeforsikring der dækker COVID-19.
  • brev til migrationsyndighederne hvori man argumenterer for vigtigheden af besøget samt oplysninger om rejsen (returbillet samt opholds-adresse i Argentina).   

I alle tilfælde er det en god idé at kontakte den Argentinske Ambassade i København for at bekræfte de gældende regler, da disse ændrer sig løbende. 

Alle personer der indrejser Argentina skal udfylde en "elektronisk indrejse-erklæring” og der vil desuden være krav om en PCR-test taget senest 72 timer inden afrejse og syv dages karantæne som det er beskrevet i afsnittet om karantæneregler nedenfor. I visse tilfælde kan en PCR-test blive foretaget ved ankomst til Argentina. Se nærmere på: https://www.argentina.gob.ar/noticias/el-gobierno-nacional-adoptara-nuevas-medidas-y-requisitos-para-el-ingreso-al-pais

I den internationale lufthavn i Buenos Aires (Ezeiza) kan man forvente at få foretaget sundhedstjek ved ankomst. Du kan læse mere herom (på spansk) her 

Karantæneregler

Alle rejsende til Argentina vil blive stillet krav om en negativ PCR-test taget senest 72 timer inden afrejse og om syv dages obligatorisk karantæne efter indrejse.

I visse tilfælde kan en PCR-test blive foretaget ved ankomst til Argentina.
 

Hvis du er i obligatorisk hjemmekarantæne, skal du underrette de argentinske myndigheder ved at ringe til 107 i Buenos Aires område eller 911 i resten af landet.

Hvis du har været i kontakt med en person, der er under mistanke for at være smittet med COVID-19, skal du (også selvom du ikke har symptomer), blive hjemme og begrænse/undgå social kontakt i 14 dage.

Interne rejserestriktioner

Den 15. oktober meddelte Argentinas regering genoptagelse af begrænsede indenrigsflyvninger og langdistancebusser. På nuværende tidspunkt er disse begrænset til folk med dispensation for at rejse, og dem som har brug for medicinsk behandling.

For at bevæge sig uden for sit lokalområde skal alle med fast bopæl i Argentina have en transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación). Se mere under afsnittet Udrejse-/køretilladelse. 
 
Der kan være karantænekrav og krav om COVID-19 test ved rejse over provinsgrænser. Vi anbefaler, at du altid følger lokale myndighedsanvisninger, og at du medbringer pas og/eller anden dokumentation for indrejsetidspunkt, når du færdes på gaden i Argentina.

Transitmuligheder

Det er kun tilladt at bruge Argentina som transitland, hvis det er som en del af en rejse med særfly. Denne rejse skal godkendes af de argentinske myndigheder.

Du kan læse mere om reglerne for transit på de argentinske myndigheders COVID-19 hjemmeside.

Har du som dansk statsborger brug for transit gennem Argentina, skal du kontakte til ambassaden via (bueambvisa@um.dk) eller ringe til os (+ 54) 11 4312 6901 (fra 9 – 12 lokal tid).

Udrejse af Argentina

Fra og med den 25. december og foreløbig frem til den 8. januar 2021 gælder der som følge af en ny COVID-mutation et forbud mod flyvninger fra Danmark til Argentina. Foreløbig er også flyvninger fra UK, Italien, Australien og Nederlandene indstillet. Forbuddet er i tillæg til de generelle restriktioner for indrejse for udlændinge som nævnes i uddrag nedenfor.

Der er stadigvæk begrænsede kommercielle muligheder for at flyve til Europa fra Argentina. Grænserne er åbne for flyafgange, men der er kun et begrænset antal  internationale flyvninger.

Du kan rejse til lufthavnen, hvis du har en gyldig flybillet og ikke viser nogen symptomer på coronavirus. Du skal udfylde en elektronisk formular på de argentinske migrationsmyndigheders hjemmeside senest 48 timer før udrejse, hvor du bl.a. skal bekræfte, at du ikke har Covid-19 symptomer, og at du ikke har været i kontakt med bekræftede tilfælde i de foregående 14 dage.

Skal du flyve fra Buenos Aires Lufthavn Ezeiza, bør du ankomme 5 timer før flyafgang. Det bemærkes samtidig, at du ikke vil kunne få adgang til lufthavnen tidligere end 5 timer før afgang. Det er ligeledes ikke er tilladt at overnatte i lufthavnen.

For at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza skal du ansøge om en køretilladelse på følgende hjemmeside, hvor du skal udfylde en online formular (*)¨.
I formularen skal du udfylde følgende oplysninger:
- Rejseformål
- Rejseplan (så detaljeret som muligt)
- Persondata, kontaktoplysninger og bopælsadresse
- Udfylde en online sundhedserklæring

(*) udlændige uden DNI skal vælge mulighed nr. 3 (”No tengo DNI. Tengo…pasaporte extranjero”) 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført udgangsforbud i Argentina. Udgangsforbuddet varierer mellem de forskellige provinser i landet. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

I Buenos Aires by påbegyndtes fra 20. juli en gradvis lempelse af det tidligere udgangsforbud. Fra denne dato øges skridt for skridt mulighederne for fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen, indkøb samt udendørsaktiviteter med og uden børn. Offentlig transport må fortsat kun anvendes af personer, som varetager essentielle funktioner. Se her, hvad der tillades hvornår under den gradvise lempelse af udgangsforbuddet i Buenos Aires by.

Få her et overblik over Buenos Aires bystyres tiltag og tilladelser under pandemien på byens COVID-19 hjemmeside.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Argentina. Reglerne om forsamlingsforbud er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

Brud på reglerne kan medføre bøde.

Mundbind

Reglerne for brug af mundbind er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer.

I hovedstaden Buenos Aires er det obligatorisk at bære ansigtsmaske eller dække sin næse og mund med et klæde, når man er på ethvert offentligt område inklusiv offentlig transport og offentlige kontorer samt i butikker og banker. Brud på reglerne kan medføre bøde.

Nedlukning / Genåbning

Reglerne er forskellige på tværs af de enkelte provinser og byer. Kontakt de lokale myndigheder for mere information.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har været i kontakt med en person, der er under mistanke for at være smittet med COVID-19, skal du tage telefonisk kontakt til sundhedsmyndighederne, i Buenos Aires på tlf.nr. 107 og i resten af Argentina på tlf. 911, for at koordinere personlig konsultation.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Udrejse af Argentina

Der er stadigvæk kun begrænsede kommercielle muligheder for at flyve til Europa fra Argentina. 

Ambassaden anbefaler, at du løbende orienterer dig på selskabernes hjemmesider og twitter-profiler for mulige afgange. 

Du kan rejse til lufthavnen, hvis du har en gyldig flybillet og ikke viser nogen symptomer på coronavirus. Du skal udfylde en elektronisk formular på de argentinske migrationsmyndigheders hjemmeside senest 48 timer før udrejse, hvor du bl.a. skal bekræfte, at du ikke har Covid-19 symptomer, og at du ikke har været i kontakt med bekræftede tilfælde i de foregående 14 dage.

Skal du flyve fra Buenos Aires Lufthavn Ezeiza, bør du ankomme 5 timer før flyafgang. Det bemærkes samtidig, at du ikke vil kunne få adgang til lufthavnen tidligere end 5 timer før afgang. Det er ligeledes ikke er tilladt at overnatte i lufthavnen.

For at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza skal du ansøge om en køretilladelse på følgende hjemmeside, hvor du skal udfylde en online formular (*)¨.
I formularen skal du udfylde følgende oplysninger:
- Rejseformål
- Rejseplan (så detaljeret som muligt)
- Persondata, kontaktoplysninger og bopælsadresse
- Udfylde en online sundhedserklæring

(*) udlændige uden DNI skal vælge mulighed nr. 3 (”No tengo DNI. Tengo…pasaporte extranjero”)


Køretilladelse

Du skal have tilladelse for at transportere dig mellem byer og provinser i Argentina og dermed også for at køre til den internationale lufthavn i Buenos Aires, Ezeiza.

Hvis du har argentinsk DNI enten som argentinsk statsborger eller som bosiddende udlænding, skal du selv ansøge om transporttilladelse, en såkaldt CUHC (Certificado Unico Habilitante de Circulación).

Læs mere om tilladelsen på de argentinske myndigheders hjemmside.


Indrejse i Danmark

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk 

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Mere information

Danskere i Argentina bør følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedier og denne nationale informationskanal:
- Præsidentielt dekret om sanitær nødsituation (lov nr. 27.541) i forhold til coronavirus COVID-19

Argentinas sundhedsministerium offentliggør information på sundhedsministeriets hjemmeside og opfordrer offentligheden til at følge anbefalingerne på deres COVID-19 hjemmesiden.

Du kan også følge nyhederne generelt i Argentina på batimes (på engelsk).

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for bistand i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den Danske Ambassade i Buenos Aires på: +54 11 4312 6901 på hverdage fra 9-12. Ambassaden kan i helt særlige tilfælde åbne for personligt fremmøde efter forudgående aftale.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Argentina eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.